Versamheter/Organisationer att kontakta

 

UF – Mitt intresse för entreprenörskap började genom UF under gymnasiet. Det är en fantastisk möjlighet för ungdomar att testa på att driva företag och allt som kommer med det, men utan riskerna. Efter man har avvecklat får du även chansen att gå med i deras UF alumni nätverk för att gå på spännande event och träffa likasinnade.


 

Yesbox – I Gamlestaden finns ''Yesbox'' som har ett antal olika företag och organisationer som jobbar med som hjälper entreprenörer att utveckla deras idéer och ge dem de verktyg som de behöver.


 

Almi (och Almi Invest) – Erbjuder hjälp med allt möjligt inom företagande i form av lärorika startseminarier, vägledning och ger dig värdefulla kontakter. De satsar även starkt på hållbarhet inom entreprenörskap.


 

Drivhuset - Erbjuder gratis affärsrådgivning, användbara och enkla verktyg, samt program och andra spännande projekt som hjälper dig framåt med ditt entreprenörskap. Drivhuset ligger mig personligen varmt om hjärtat och har hjälpt mig utvecklas väldigt mycket på kort tid.


Allmänna tips

Nätverka, nätverka, nätverka.

Var inte rädd för att prata med folk om dina idéer. Du vet aldrig vem du har framför dig och vilka kontakter eller kunskap de besitter. Entreprenörer har massvis med otroligt inspirerande historier och inställning. Man vet även aldrig vilka som kan bli dina framtida kollegor i framtiden.

Ta vara på alla möjligheter du får.

Du vet aldrig vad saker kan leda till eller vad du kan lära dig. En av de sakerna som jag älskar mest med entreprenörskap är hur mycket man ständigt utvecklas, samt att det finns massvis med roliga saker att göra och mål att uppnå.