För arbetssökande

Söker du jobb? Här hittar du här  mängder utav verktyg för att du skall kunna söka arbete på bästa vis.

CV

Vi hjälper dig skapa eller bygga upp ditt CV. Du får tillgång till våra mallar och verktyg för att kunna skapa ett CV som står ut på arbetsmarknaden. Givetvis får du även personlig feedback på dina ansökningahandlingar av våra professionella medarbetare.

Personligt Brev

En viktig aspekt för att bli utvald till en intervju är just det personliga brevet. Vi ger dig våra bästa tips för att du genom ditt brev ska lyckas skapa nyfikenhet och bli kallad till en intervju. Självklart kommer vi även med feedback på alla dina ansökningshandlingar.  

Intervjuträning

Man brukar säga att övning ger färdighet och vi håller helt och hållet med. Inför din intervju får du möjlighet att öva dig på frågor som kan dyka upp under en intervju, men framför allt får du lära dig anledningen till att just dessa frågor ställs samt hur du kan svara på bästa möjliga sätt.  

Starta eget

Är du sugen på att starta eget företag? Här finner du råd, tips och förslag om hur du kan starta ditt egna företag och bli entreprenör.

Hur man nätverkar

Här får du tips om hur man nätverkar samt information om hur man gör för att lyckas få ett arbete via jobbmässor och rekryteringsevent.

Studiebesök

Vi anordnar både personliga och digitala studiebesök hos attraktiva arbetsgivare som vi har kontakt med. Detta för att ge dig en djupare inblick kring potentiella arbetsplatser och arbetsgivare.  

Jobbskola

Vi besöker och samarbetar med flera gymnasieskolor/ ungdomsföreningar,
där vi handleder ungdomar i hur man söker arbete och vidgar sitt kontaktnätverk, det gör vi via våra proaktiva workshopstillfällen kallat ''Jobbskolan'', som kan ges vid ett eller flertalet tillfällen.

Bli volontär

Volontärsskap kan du få tillgång till via Skarpt Läges aktiviteter men även via vårt föreningsnätverk. Att ställa upp som volontär är ett fantastiskt tillfälle för dig som inte har mycket arbetslivserfarenhet att bredda både din erfarenhet, kunskap och ditt nätverk.  

Motivation

Ibland är det svårt att komma igång, vi har alla varit med om detta. Men det är viktigt att komma ihåg att om man bara kan hålla motivationen uppe så klarar man oftas av mer än man tror. Därför lägger vi stort fokus på att se till att just motivationen är på topp!